Duikvakantie? Hier moet je zijn!

15 april 2022
15 april 2022 Divemania

Duikvakantie? Hier moet je zijn!

Je zet voet op de boot die je naar een magische duikplek brengt en je kunt je nieuwsgierigheid niet meer bedwingen. Nog even en dan ontdek je de verborgen parels van de oceaan. Kleurrijke vissen, oogverblindend koraal en misschien wel een scheepswrak uit lang vervlogen tijden. Maar waar moet je nou zijn voor die perfecte duikvakantie? Wij brengen het voor je in kaart.

Duiken in Oahu, Hawaii

 

In de ban van imposante scheeps- en vliegtuigwrakken? Dan kun je je hart ophalen in de wateren rondom Oahu, Hawaii, ook wel de wrakmetropolis van Hawaii genoemd. Een van de beroemdste wrakken in Oahu is de Corsair, een vliegtuig dat in 1946 is neergestort. Deze is nog verrassend intact, dus prachtige foto’s zijn verzekerd. Ook zijn er in Oahu prachtige riffen te ontdekken, waaronder de Koko Crater. Hier heb je uitstekend zicht en spot je groene zeeschildpadden.

 

Duiken rondom Bonaire

 

Wil je graag jouw duikcertificaat halen? Dan is Bonaire de plek bij uitstek. Rondom elk strandje kun je kantduiken en tref je adembenemende koraalriffen met maar liefst 470 vissoorten. Ga je liever op pad naar een verdere uithoek van Bonaire? Boek dan een duiktrip naar Bonaire National Marine Park.

 

Duiken in de Rode Zee

 

De bekendste duikspot in de Rode Zee is bij Sharm-el-Sheikh, zowel geschikt voor beginnende als doorgewinterde duikers. Met een comfortabele boot word je naar indrukwekkende duikspots gebracht met kleurrijke koralen en spot je statige manta’s, hamerhaaien of walvishaaien. Check hiervoor wel de Wildlife Calendar, zodat je precies weet in welke periode van het jaar deze vissen hier voorkomen.

 

Duiken bij de Komodo eilanden

 

Alsof je de filmset van Jurassic Park betreedt, zo voelt het op de Komodo Eilanden. Eilandjes met weelderige natuur, tropische stranden en de Komodovaraan als prehistorische touch. Duiken doe je vanuit Labuan Bajo. Laat je meevoeren door de stroming van het kanaal bij Cauldron en spot witpunthaaien en manta’s. Gek op onderwaterleven? Geef je ogen de kost aan de rijke fauna bij Batu Bolong.

 

Duiken in Australië

 

In dit lijstje kan het Great Barrier Reef natuurlijk niet ontbreken. In het tropische Queensland in Australië duik je het hele jaar door in het grootste koraalrif ter wereld. Beleef een eindeloos duikavontuur met waterdieren en imposante kleuren in overvloed.

Welke bestemming uit dit lijstje gaat op jouw bucketlist?