De mooiste vakantiebestemmingen van 2022

15 april 2022
Posted in Tips, Vakantie
15 april 2022 Divemania

De mooiste vakantiebestemmingen van 2022

We kunnen na een vervelende periode weer steeds meer reizen! Lekker genieten van zon, zee en strand of door de bergen wandelen in de sneeuw. Er zijn vele prachtige vakantiebestemmingen die je wereldwijd kunt bezoeken. Waar wil jij graag naar toe in 2022? Hou je van avontuur en natuur of juist van cultuur en geschiedenis? Of ben je op zoek naar een leuke bestemming voor het gehele gezin? In dit artikel bespreken we de mooiste vakantiebestemmingen van 2022.

Verschillende soorten vakanties

Voordat je gaat zoeken naar een vakantiebestemming is het goed om na te denken over wat je precies wilt gaan doen. Als je dit weet, dan kun je wat gerichter gaan zoeken naar een vakantiebestemming. Wil je bijvoorbeeld een hele actieve vakantie met veel sportieve activiteiten of wil je lekker gaan relaxen en genieten van de omgeving? Hieronder gaan we wat verder in op de mooiste vakantiebestemmingen van 2022.

Avontuurlijke vakantie in Costa Rica

Wanneer je van avontuur houdt, dan is Costa Rica een perfecte bestemming! Je kunt hier wandelen langs de vulkanen en er is hier veel wild life te vinden. Daarnaast zijn er vele activiteiten te doen zoals raften en zip linen. De natuur is er erg mooi en je kunt er met een auto gemakkelijk toeren. Geniet van de omgeving op een avontuurlijke manier. De meeste routes lopen door natuurparken heen. Beleef hier een waar gevoel van vrijheid.

Sportieve zonvakantie in Andalusië Spanje

Andalusië heeft naast het aantrekkelijke klimaat ook veel activiteiten. Er zijn locaties waar je kunt rotsklimmen, mountainbiken en survivallen. Geniet van de mooie omgeving in combinatie met sport en ontspanning! Bezoek de prachtige steden Sevilla en Granada waar deze streek om bekend staat en geniet van lekkere tapas en lokale muziek.

Beleef geschiedenis in Jordanië

In Jordanië beleef je een waar sprookje. Deze stad is zeer geschikt voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis. Bekijk de oude woestijnstad Petra en de verlaten Wadi Rum woestijn. In de stad vind je ook prachtige ruïnes en ontdek je meer over de onderwaterwereld van de Dode Zee. Daarnaast kun je in de stad Jerash de tijd van de Romeinen herbeleven.